18/2/09

Είπεν ο Κύριος: Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι bloggers!






H περασμένη εβδομάδα περιλάμβανε μια ημέρα αφιερωμένη στον Καρκίνο. Θέλησα να γράψω κάτι γι αυτό στο Ιστολόγιο. Εχοντας έτοιμες τις σημειώσεις μου στο πρόχειρο, κατι με εμπόδισε να τις αναρτήσω. Θέλησα πρώτα να σερφάρω. Και σερφάροντας έφτασα μέχρι τη Λυδία που πολεμάει τον καρκίνο (http://lydia-tigria.blogspot.com/).
Συγκινήθηκα. Εκτός απο επιστήμονας, manager, blogger,και ότι αλλες ταμπέλες μπορεί να έχω είμαι και πατέρας. Και όταν είσαι γονιός, η συναισθηματική σου νοημοσύνη είναι πολύ αυξημένη σε σχέση με το χαρούμενο και γεμάτο επιστημονικές ανησυχίες Ιστολόγιο. Η συγκίνηση μου γρήγορα μετατράπηκε σε ντροπή. Αποφάσισα να μην αναρτήσω τίποτα. Και συνέχισα να σερφάρω σε θέματα καρκίνου.

Ωσπου ξαφνικά, Bingoooo, είδα το φώς! Καμμιά εικοσαριά bloggers είχαν δεχθεί το βράδυ την επίσκεψη του Κυρίου στο κρεβάτι τους, στον υπολογιστή τους, η δεν ξέρω εγώ πού αλλού.

Και είπεν ο Κύριος: Αδελφοί (για να μην πεί αδερφές). Ακούσατε το του Κυρίου το αποψινόν νέον. Ευρέθη η θεραπεία του Καρκίνου τον οποίον εγώ σας έστειλα λες και δεν είχα με τι άλλο να ασχοληθώ. Η θεραπεία εστί το του ξυδιού παράγωγον μετά δυο χλωρίων ονόματι διχλωροξικόν οξύ το απο των Σαδουκαίων DCA αποκαλούμενον. Και τουτο μου εστί το φάρμακον το της ανθρωπότητας ευρημα που καταράστηκαν οι φαρμακευτικές εταιρείες (λέγε με σατανά) να μη σωσει και κυκλοφορήσει ποτέ! Το αμόλυντον! το άσπιλον! Το που μηδενούς ανεπιθύμητης ενεργείας κέκτηται. Το λαλήσαν δια των bloggers προφητών!!!


Και τότε φίλοι μου αναγνώστες, άρχισαν οι προφήτες να διαδίδουν στο διαδίκτυο το φάρμακο του πενταστάγματος του καρκίνου: Το DCA. Και το έκαναν, αναμεταδίδοντας το βίντεο του Ελληνα Ιατρού Δρ. Μιχελάκη που ζεί στην Αμερική και πειραματίζεται με την ουσία αυτή. Παρακολούθησα το βίντεο με πολύ προσοχή. Περιείχε δυο άτομα: Εναν "δημοσιογράφο" που ή ήταν ψωνισμένος (ω, ναι μπροστά του είμαι αγγελούδι) ή ήταν βαλτός. Οι ερωτήσεις του ήταν τοποθετήσεις και όχι ερωτήσεις. Προσπαθούσε να κάνει το ιατρό να πεί ότι οι φαρμακευτικές εταιρείες υποθάλπουν την ανάπτυξη του μορίου. Τον προκαλούσε να του πεί τη φράση "ναι σώζει" και ο συνετός επιστήμονας του απάντησε ότι θα χρειαστούν πολλές και δαπανηρές κλινικές μελέτες για να αποδειχτεί αυτό.


Αυτό δεν εμπόδισε τους μπλογκοπροφήτες να βγάλουν στη φόρα τις ειδήσεις ότι το DCA είναι εδω, ενωμένο δυνατό. Διαδώστε το, λάβετε φάγετε, τούτο εστίν το φάρμακον το ακόμα και προλαμβάνον τη νόσον το της προσοχής του σατανά εξερχόμενον και αρα διαφυγέν.



Ποιά είναι η αποψη μου; Θα σας απαντήσω κι εγώ με τα λόγια του Κυρίου: Ουαι υμίν γραμματείς και φαρισσαίοι υποκριτές! Και να τα επιχειρήματα μου:


1. Οι φαρμακευτικές εταιρείες έχουν κάθε συμφέρον να ανακαλυφθεί το φάρμακο του καρκίνου. Και τούτο διότι όποιος τη "σκαπουλάρει" απο τη νόσο αυτή, τον περιμένουν τα χρόνια νοσήματα όπως οι καρδιοπάθειες, οι ρευματισμοί, και το Alzheimer. Οταν μιλάμε για καρκίνο, "παίζουμε" για την πενταετή επιβίωση. Οταν μιλάμε για τα νοσήματα φθοράς, "παίζουμε" για το 1/3 εως το 1/2 της ζωής του ανθρώπου. Αρα τα κέρδη είναι περισσότερα. Αρα συμφέρει να βρεθεί το φάρμακο του καρκίνου.



2. Οι φαρμακευτικές εταιρείες μπορούν να πατεντάρουν εαν θέλουν ακόμα και το γάλα της μάνας σας. Φτάνει πια με το μύθο του απλού μορίου. Οσοι ξέρετε απο φαρμακευτική χημεία ανοίξτε ενα κ@λοβιβλίο επιτέλους, και τότε θα παρατηρήσετε ότι τα περισσότερα αντικαρκινικά φάρμακα είναι απλά μόρια . Για παράδειγμα, η καημένη η cis-platine που έκανε κάποτε τον Νίξον να αναφονήσει το νενικήκαμεν τον καρκίνον είναι παραπροιόν ηλεκτρόλυσης της αμμωνίας σε ηλεκτρόδιο Λευκόχρυσου! Δεν είναι το μόριο το πρόβλημα. Ειναι οι μηχανισμοί δράσης που δεν ξέρουμε. Εαν ξέραμε παθοφυσιολογικούς μηχανισμούς θα φτιάχναμε τα κατάλληλα μόρια.



3. Εαν δεν έχετε πιστεί ακόμα με το Νο 2, τότε να σας πώ ότι οι φαρμακευτικές εταιρείες ευκολα μπορούν να πάρουν το οποιοδήποτε απλό μόριο, να του "μπουκώσουν" δυο μεθύλια και να' σου ενα πατενταρισμένο φάρμακο. Στη γλώσσα της φαρμακευτικής αγοράς τα φάρμακα αυτά αποκαλούνται me toos. Αρα: Εαν ήταν σίγουρες ότι υπάρχει φώς, οι φαρμακευτικές εταιρείες θα ήχαν πατήσει το διακόπτη για να ανάψει η λάμπα.


4. Βαριέμαι τους μύθους του απλού και ασφαλούς. Φάρμακο που δεν έχει παρενέργειες δεν είναι φάρμακο! Αλήθεια αγαπητές μου ιέρειες του DCA πώς τσεκάρατε ότι το φάρμακο είναι ασφαλές; Και-ρε γαμώ το απλή καθαρή σκέψη χρειάζεται-πως προεξοφλείτε ότι μια ουσία που είναι ατοξική σε έναν υγιή, θα είναι ατοξική και για τον καρκινοπαθή που το μεταβολικό του και το ανοσοποιητικό του σύστημα έχει γίνει σπαράλια; Με τι κλινικές δοκιμές και σε ποιά δόση; Κι αν σας πώ ότι η βιβλιογραφία του καταλογίζει πιθανή ενοχοποίηση για πρόκληση καρκίνου στο ήπαρ τι θα πείτε στη μητέρα της κάθε Λυδίας που εμπιστευθηκε το blog σας;


5. Επειδή είστε επαγγελματίες αδιάβαστοι, πουθενά -ρε γαμώ το- δεν έχετε διαβάσει ότι τα καρκινικά κύτταρα έχουν την ιδιότητα να προξενούν ανοχή μετά απο κάποιες δόσεις αντικαρκινικών φαρμάκων αδρανοποιόντας τα; Αυτό να μη μελετηθεί; Γιατί; επειδή τσούζει;



6. Γιατί κανένας bloggoπροφήτης δεν δημοσίευσε ότι το δηλητήριο του σκορπιού ήταν μια ακόμα μπαρούφα; Ξέρετε τι θα είχε συμβεί εαν λειτουργούσε το δηλητήριο του σκορπιού; Η Aμερική θα είχε κάνει απόβαση στην Κούβα!


7. Οσοι είστε οπαδοί της συνωμοσιολογίας, ψαξτε στο διαδίκτυο και θα βρείτε ότι κάποια έταιρεία κυκλοφορεί DCA, ελευθερο συνταγής γιατρού. Πάμε πάλι την ερώτηση μικρά μου πόνυ: Ο δημοσιογράφος ενος εμπορικού καναλιού που κανει βεβιασμένες ερωτήσεις στον Δρ Μιχελάκη άραγε το γνωρίζει αυτό ή όχι;

Επιστημονικώς τελείωσα για σήμερα: Η θέση μου για το DCA είναι ότι δεν ξέρω εαν λειτουργεί, θα χρειαστεί να γίνουν τα κατάλληλα κλινικά πειράματα. Εαν αυτά αποδείξουν ότι το φάρμακο λειτουργεί σας υπόσχομαι ότι θα είμαι ο πρωτος που θα το δημοσιεύσει και θα το βρωντοφωνάξει.Μέχρι τότε όμως έχω κάτι για τους bloggoπροφήτες, που δυστυχώς μερικοί απο αυτούς λένε ότι είναι και γιατροί:


ΝΑ ΠΑΤΕ ΑΛΛΟΥ ΝΑ ΠΑΙΞΕΤΕ ΜΕ ΤΑ ΚΟΥΒΑΔΑΚΙΑ ΣΑΣ!


Γιατί με τη στάση σας δίνετε ψεύτικες ελπίδες στη κάθε Λυδία, την αποπροσανατολίζετε με κίνδυνο να μη συμμορφωθεί στα θεραπευτικά σχήματα, και να πεθάνει απο τα σκουπίδια που δημοσιεύετε στο διαδίκτυο.



Καλή μου Λυδία, να ξέρεις ότι σε αγαπώ, σε σκέφτομαι και επισκέπτομαι το blog του μπαμπά σου καθημερινά. αλλα δεν θα θα δηλώσω ποτέ μόνιμος αναγνώστης σου γιατί φοβάμαι μηπως μάθεις το ιστολόγιο μου και άθελα μου να σου δώσω ελπίδα εκεί που δεν γίνεται, και απελπισία εκεί που δεν πρέπει. Ειμαι πατέρας βλέπεις, και ξέρω ότι ο κρεμασμένος απο τα μαλιά του πιάνεται. Θέλω μόνο να γίνεις καλά, όπως και εκατοντάδες άτομα που σου στέλνουν καθημερινές επιστολές συμπαράστασης. Κλείσε μόνο τα αυτιά σου στους μακάριους τω πνευματι. Και σε παρακαλώ: Κάνε λιγάκι ακόμα υπομονή. Λιγάκι ακόμα.....




7 σχόλια:

  1. Εξαιρετικό Μανώλη. Κατατοπιστικότατος, κάλυψες τις βασικές μου απορίες για το ζήτημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μόλις επισκέφτηκα το blog για τη Λυδία, Μανώλη. Δεν το γνώριζα. Μακάρι να έχουν τη δύναμη να ξεπεράσουν το πρόβλημα οι άνθρωποι. Τα λόγια είναι περιττά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τωρα που είδες την ιστοσελίδα της δεν συμφωνείς ότι η ελευθερία του λόγου πρέπει να συνοδεύεται και απο την υπευθυνότητα αυτών που γράφουμε; Σε ευχαριστώ πολύ που με διάβασεςς, και χάρηκα πολύ που σε κάλυψα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σαφώς. Σε ποιους αναφέρεσαι; Μιλάς γενικά για την υπόθεση που έχει δημιουργηθεί με το DCA;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αναφέρομαι σε όσους bloggers δημοσίευσαν το βίντεο με το DCA που περιέχει τη συνέντευξη με τον Δρ Μιχελιδάκη, και βιάστηκαν να υπερθεματίσουν ότι το φάρμακο έχει αποδεδειγμένη δράση στον καρκίνο αλλά οι φαρμακευτικές εταιρείες μπλοκάρουν τη χρήση του. Μονο στα Sync blogs είδα τουλάχιστον 15 αναρτήσεις. Και το θεωρώ επιοικώς ανώριμο. Ιδίως όταν προσυπογράφεται απο ιατρούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κυκλοφορεί ευρέως η άποψη ότι το φάρμακο για τον καρκίνο έχει βρεθεί και οι φαρμακευτικές μας πίνουν το αίμα! Είναι αναμενόμενο Μανώλη, στον πολύ κόσμο φαίνεται παράξενο να πεθαίνει τόσος κόσμος κάθε μέρα - δε μιλάμε δηλαδή για μια ξαφνική, μη ελεγχόμενη επιδημία - και η επιστήμη με τα τόσα "θαύματα" που προβάλουν καθημερινά τα μμε, να μην μπορεί να βρει ένα φάρμακο... Λίγοι μπαίνουν στη διαδικασία να καταλάβουν το μηχανισμό της ασθένειας. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με (α) τη φόρτιση από την απώλεια φίλων/συγγενών από καρκίνο, που πλέον δυστυχώς όλοι έχουμε κάποιον, και (β) το καπιταλιστικό σύστημα του υπερκέρδους, εύκολα οδηγούν τον πολύ κόσμο σε αυτή τη λογική. Και επίτρεψε μου να μη με σοκάρει καθόλου που πολλοί από αυτούς είναι γιατροί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εαν παρακολουθήσεις την ιστορία της επιστήμης, τότε θα προσέξεις ότι την ίδια θετική εικόνα για τα φοβερά επιστημονικά επιτεύματα υπάρχχει απο την βιομηχανική επανάσταση και μετά. Κι όμως....με την ανακάλυψη του οπτικού μικροσκοπίου οι γιατροί πίστευαν ότι τα είχαν δεί όλα μέχρι τη στιγμή που ανακαλύφθηκε το ηλεκτρονικό μικροσκόπιο. Και απο τη στιγμή που ανακαλύφθηκε ο γεννετικός κώδικας οι βιολόγοι πίστευαν ότι τα είχαν δεί όλα μέχρι που σκάσανε μύτη τα πριόνια. Απο την στιγμή που σκάσανε τα πριόνια όλοι οι επιστήμονες πίστευαν ότι τα είχαν δεί όλα μέχρι τη στιγμή που ανακαλύφθηκε ότι το RNA έχει ενζυμική δράση. Και τότε, πάλι νόμιζαν ότι τα ήξεραν όλα μέχρι που ανακαλύφθηκαν βλαστοκύτταρα. Απο την άλλη μεριά, εαν δεις τι φάρμακα χρησιμοποιούσαν οι γιατροί πριν απο 50 μόνο χρόνια για πολύ σοβαρές παθήσεις, θα πεθάνεις στα γέλια. Εχοντας όμως κατα νού τις σημερινες μας γνωσεις! Για τους λόγους αυτούς περιμένω απο έναν επιστημονα να είναι πιο σεμνός, πιο ταπεινός και πιο συγκρατημένος στις αποψεις του σε σχέση με τον κάθε χαλβά. Επιστήμη του σήμερα, είναι πολύ συχνά, το λάθος που θα αποκαλυφθεί αύριο φίλε Μάνο. Γι αυτό χρειάζεται προσοχή στις επιστημονικές διατυπώσεις, και όχι καραυγολεονταρισμοί. Και είπαμε! Εαν εμείς έχουμε το λάθος, πρέπει πρώτοι να βγούμε και να πούμε συγνώμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή