25/11/09

Ιστορία των εμβολίων


Κυρίες, δεσποινίδες και κύριοι, κακό ψόφο να έχετε!

Ξέρω ότι για σας δεν έχει σημασία αν με λένε μικρόβιο ή ιό.
Εσείς με βαφτίσατε, έτσι, με τα χειρότερα ονόματα στην ιστορία των βαπτισμάτων. Ακούς εκεί μικρόβιο! Τι φταιω εγώ αν εσείς είστε στραβοί; Θα σας άρεσε να σας αποκαλούν ζωύφια οι ελέφαντες; Και είσαστε και αχάριστοι, τρομάρα σας! Δεν έχω βρει θρησκεία, πολιτική και τέχνη που να μην εξυμνεί την ιερότητα και χρησιμότητα κάποιων ζώων. Για μένα που ταΐζω τα λουλούδια σας με άζωτο, που τρώω τα σκουπίδια σας, που σας ξεβρομίζω από τα ψοφίμια, κουβέντα δε λέτε! Έτσι μου είστε; Αποφάσισα λοιπόν να γίνω κι εγώ λεκές του ιμπεριαλισμού των μικροοργανισμών.
Διαφέρουμε από τους λακέδες, στο ότι εμείς ενίοτε βρωμίζουμε με τις αποικίες μας από το ψωμί που τρώτε μέχρι τα πουκάμισα που φοράτε. Αντίθετα οι λακέδες κάνουν την δουλειά τους με καθαρά ρούχα. Πώς να το πω πιο λαϊκά για να το καταλάβετε; Ανήκω στους φονιάδες των λαών! Για να πάρετε μια γεύση του ποιος είμαι, ρωτήστε τα παππούδια σας, (αν δεν έχετε, Θεός σχωρέσ’ τα πεθαμένα σας) για το τι πάθανε με την γρίπη του 1918. τότε θα καταλάβετε τι εννοώ, και θα αρχίσετε να με φοβάστε, πριν καν σας πλησιάσω.


Χαίρομαι όταν με φοβάστε, παλιάνθρωποι! Η Παλαιά Διαθήκη είναι γεμάτη από το φόβο σας για μένα. Τι πληγές στους Φαραώ, τι αρρώστιες στις φυλές του Ισραήλ, τι Σόδομα και Γόμορρα έχω κάνει δε λέγεται. Όλα μου πήγαιναν δεξιά, παρόλο που είμαι κουμμούνι γιατί σκοτώνω πλούσιους και φτωχούς χωρίς ταξική διάκριση. Και θα συνέχιζαν να πηγαίνουν όλα δεξιά, εάν δεν τα θαλάσσωνε αυτός ο αρχαίος Έλληνας Ιστορικός, ο Θουκυδίδης. Επειδή έγραφε καλά και αντικειμενικά, τον προσκάλεσα να μου φτιάξει την αυτοβιογραφία μου και να την βάλει στην ιστορία του Πελοποννησιακού πολέμου. Εγώ, για αντάλλαγμα τον άφησα να ζήσει από τον λοιμό που προκάλεσα στους Αθηναίους και τους ξέκανα. Αυτός ο ηλίθιος όμως, πήγε και το ανέφερε στην ιστορία του γιατί ήταν αντικειμενικός. Όταν λοιπόν έγραψε ότι μερικοί άνθρωποι που κατάφεραν να επιβιώσουν από τον λοιμό δεν ξαναπρoσβλήθηκαν, κατάφεραν γίνουν άνοσοι δηλαδή, οι άνθρωποι άρχισαν να μη με φοβούνται. Ευτυχώς που ήρθε ο μεσαίωνας και φόρτωσαν στο Θεό τις ασθένειες, και ξανάσφιξαν...τα λουριά τους. Όχι, δεν θα πω τι πραγματικά έσφιξε, γιατί το κολοβακτηρίδιο (E. Coli) είναι ξαδερφάκι μου και δεν θέλω να ακούσω κακιά κουβέντα γι’ αυτό!Πέρασε πολύς καιρός μέχρι να με ανακαλύψει ο Λέβενχουκ. Από έμπορα τι περιμένεις! Τουλάχιστον αυτός, χαιρόταν να με βλέπει να χορεύω στο μικροσκόπιο. Φαίνεται ότι οι έμποροι τελικά, βάζουν την σφραγίδα τους στην επιστήμη. Η λέξη ανοσία του Θουκυδίδη δεν τους άρεσε, και δανείστηκαν την λέξη Immunity από τους Άγγλους. Όχι , με την λέξη αυτή , δεν εννοούμε αυτό που σέρνει καράβια ! Οι Άγγλοι έμποροι του κράτους εννοούσαν αυτόν που είναι απαλλαγμένος από φόρους Στις μέρες μας άνοσο (immune) λένε έτσι αυτόν που δεν μπορώ να προσβάλω για δεύτερη φορά, γιατί έχει μάθει τα κόλπα μου, και μπορεί να με εξοντώνει.
Σήμερα, οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν ακούσει για μας τα μικρόβια και τους ιούς , και έχουν έτοιμα αντίμετρα που τα λένε εμβόλια. Εγώ πάλι, τα λέω προβοκάτσιες, διότι το παιχνίδι είναι στημένο. Πριν καν επιτεθώ, εσείς ξέρετε τι θα κάνω, χάρη στα εμβόλια τα οποία μόλις ενεθούν στο σώμα σας, στρατολογούν πληρωμένους δολοφόνους, τα κύτταρα –Τ του αίματος. Αυτοί, με συλλαμβάνουν και με τρώνε. Για να γίνει αυτό, με αναγνωρίζουν πρώτα οι απόγονοι του Ιούδα του Ισκαριώτη, τα κύτταρα Β, που μου μπλαστρώνουν στην μεμβράνη μου τα αντισώματα, για να οδηγήσουν εκεί τα φονικά κύτταρα -Τ του αίματος, αυτούς τους μικροσκοπικούς διασπαστές του κινήματος των μικροβίων. Δυστυχία μου! Μου θυμίζει Ελληνική Ιστορία του 1821, με τους γενίτσαρους, τους πιο φανατικούς Οθωμανούς, που οι πατεράδες τους ηταν Χριστιανοί! Τα κύτταρα αυτά που σας είπα παραπάνω , είναι η πιο τρανή απόδειξη ότι το ανθρώπινο σώμα κουβαλάει μέσα του την ανάμνηση ότι η ζωή ξεκίνησε στην ουσία σαν ένα μοναχικό κύτταρο, δικό μας παιδί δηλαδή. Εμείς τα μικρόβια ,μονοκύτταροι οργανισμοί είμαστε, και μάλιστα φτωχοδιάβολοι! Ούτε πυρήνα δεν έχουμε για να ντύσουμε το DNA μας. Και σήμερα, τα παιδιά των παιδιών μας, τα λεμφοκύτταρα, εκπαιδεύονται με τα εμβόλια για να μας καταβροχθίζουν!
Όλα αυτά, δεν θα είχαν συμβεί αν ο Jenner -άλλος και αυτός!- δεν είχε διαβάσει Θουκυδίδη. Αυτός έμαθε στους ανθρώπους τα κόλπα μου, όταν εμβολίασε για πρώτη φορά τους ανθρώπους με υλικό από τις αγελάδες, που ξεζουμούσα. Όταν μετά πήγαινα να φάω κανέναν άνθρωπο, ήταν πολύ αργά για μένα. Με το εμβόλιο της δαμαλίτιδας με εξουδετέρωσε με τα ίδια μου τα όπλα. Τόσο πολύ λάτρεψαν την αγελάδα (vacca) που βοήθησε στο ξεσκέπασμα μου, που μετονόμασαν το εμβόλιο σε αγελάδιο (vaccine), και τον εμβολιασμό αγελαδοποίηση (vaccination).
Όταν έμαθα τι έγινε, τσαντίστηκα. Μπορεί να είμαι μικρός στο μάτι, αλλά είμαι μεγάλος στο κρεβάτι! Φτιάχνω παιδιά μεταλλαγμένα τόσο πολύ, που άμα βρείτε πόσο μου μοιάζουν, κερδίζετε τρία πολυδύναμα εμβόλια και 3 ψυγεία να τα βάλετε να ξαπλάρουν μέχρι να μπούνε στην λίστα ! Ενώ στην αρχή οι άνθρωποι πανηγύριζαν, μετά έτρεχαν ξοπίσω μου, αλλά εγώ όλο κι άλλαζα, και δεν μ’ αναγνώριζαν τα εμβόλια τους. Δυστυχώς όμως δεν πήρα πολλούς στον τάφο, εξαιτίας τεσσάρων παθιασμένων επιστημόνων του 19ου αιώνα, του Παστέρ, του Μέτσνικωφ, του Κώχ, και του Ερλιχ..
Ο Παστέρ ανακάλυψε το εμβόλιο κατά της χολέρας, παίζοντας με αίμα κουνελιών στο οποιο πηγαιναν συχνα οι γονείς μου για διακοπές. O Μέτσνικωφ ανακάλυψε τον Ράμπο του ανθρώπινου σώματος τα φαγοκύτταρα που με τρώνε ζωντανό. Ο Koch ανακάλυψε τους απόγονους του Ιούδα, τα Β κύτταρα, ενώ ο Εhrich ανακάλυψε τα 30 αργύρια του Ιούδα, γνωστά επιστημονικώς και ως συμπλήρωμα, μια ουσία που ενώνει τα αντιγόνα μου με τα αντισώματα, για να πάω στον άλλο κόσμο.
Ο Ερλιχ και ο Μέτσνικωφ ήταν 2 γάιδαροι που μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα, τον δικό μου. Βλέπετε, ο Ερλιχ ηταν Γερμανός, και οπαδός της χυμικής θεωρίας της ανοσίας, ενώ ο Μέτσνικωφ ηταν Ρώσος εμιγκρές στην Γαλλία και οπαδός της κυτταρικής θεωρίας της ανοσίας. Ακόμα και τη μέρα που πήραν Nobel για την ανακάλυψή τους τσακώθηκαν απ’ το βήμα, για το ποιανού η ανακάλυψη ήταν η σωστή. Δυστυχώς για μένα, η ιστορία τούς δικαίωσε και τους δύο. Γιατί βρέθηκε ότι το σώμα σας χρησιμοποιεί χημικές ουσίες, τα αντισώματα και το συμπλήρωμα αλλά και κυτταρικές σειρές, τα Β-, και τα Τ-λεμφοκύτταρα.
Μετά την ανακάλυψη αυτή, τα εμβόλια έγιναν πιο έξυπνα. Φτιάχτηκαν εμβόλια που κάνουν τα κύτταρα του ανοσολογικού συστήματος να αναγνωρίζουν μέχρι και τις τρίχες μου! Μετά κάνανε εμβόλια που δεν προκαλούν πυρετό, γιατί οι άνθρωποι άρχισαν να αντιγράφουν ουσίες από το σώμα μου που δεν ήταν πυρετογόνες. Μετά, άρχισαν να τα ανακατεύουν και να τα κάνουν πολυδύναμα για να μη σταυρώσει μικρόβιο μια άσπρη μέρα. Έτσι, η χολέρα πέθανε, η διφθερίτιδα πέθανε, η πολιομυελίτιδα πέθανε και εγώ τώρα τελευταία δεν νιώθω πολύ καλά.
Και σαν να μην έφταναν αυτά που τράβηξα, με πήγανε και στην «Μακρόνησο». Με τη λέξη Μακρόνησος, εμείς τα μικρόβια εννοούμε τα βιοτεχνολογικά εργαστήρια των Φαρμακευτικών εταιρειών. Εκεί, μας κάνουν «κάθαρση». Μας υποχρεώνουν δηλαδή να δουλεύουμε μόνο για το καλό των ανθρώπων. Πως το κάνουν αυτό; Παίρνουν το γονίδιο που φτιάχνει το κουστουμάκι ενός ιού, και μας το μπλαστρώνουν στο DNA μας για να παράγουμε το κουστουμάκι αυτό σε ποσότητες. Μετά, βάζουν το κουστουμάκι σ’ένα μπουκάλι και τσουπ! Να σου το εμβόλιο για έναν ιό! Έτσι προσπαθούν να με κάνουν χρήσιμο στην κοινωνία τους. Καλά δεν θα τους ξεφύγω καμιά μέρα από την Μακρόνησο; Που θα μου πάει…..


Η «Μακρόνησος» όμως δεν είναι τίποτα μπροστά στα εργαστήρια του Φράνκενσταιν. Εκεί, μου ξεπουπουλιάζουν τα δικά μου γονίδια και τα βάζουν σε ντομάτες και μπανάνες για να μπορούν τα εμβόλια του μέλλοντος να τρώγονται αντί να σας ταλανίζουν τον πισινό! Εκεί όμως, φίλοι μου φαρμακοποιοί, θα γελάσει η κάθε πικραμένη ψυχή. Να δω στα φαρμακεία σας στοίβα τα τελάρα με ντομάτες-εμβόλια κατά της χολέρας αριστερά, και μπανάνες-εμβόλια κατά της πολυομελίτιδας δεξιά! Ε, ρε γλέντια!!
Φεύγοντας, θέλω να με συγχωρήσετε για την βωμολοχία μου, αλλά ο κόσμος που ζω, ο μικρόκοσμος, είναι ένας αλητόκοσμος. Η φαγοκυττάρωση είναι βλέπετε η πιο αρχέγονη μορφή βίας σε αυτήν τη ζωή. Κι εγώ, στα 20 μόνο συνολικά λεπτά που ζω, δεν διαθέτω κανένα Παστέρ, κανένα Κώχ, και κανένα Ιατρό ή φαρμακοποιό για να με λυπηθούν και να με προστατέψουν. Βλέπετε, στον δικό μου κόσμο, νόμος είναι το δίκιο της φύσης, και όχι του εργάτη της……..

2 σχόλια:

  1. Συγχωρεμένος! Η επιστροφή σας, ιστολογικώς, ήταν μια ευχάριστη είδηση -και απολαυστική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ευχαριστώ, ευχαριστώ, βλέπω φως στην άκρη του τουνελ μετά απο τόσο, μα τόσο τρέξιμο! Και να βλέπεις τόσα επίκαιρα θέματα για το φάρμακο να τρέχουν, και να μην μπορείς να γράψεις μια γραμμή στο Ιστολόγιο του φαρμάκου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή